stuff we drool about

Glider | Shelter & Rain Retention System

Remember the popular Kammock? (a light-weight camping hammock designed to comfortably sleep one person), now the same guys have launched a new product, the Glider - the first portable shelter with a fully integrated rainwater retention system. The design was inspired by the shape of the sugar glider flying squirrel, the six catenary curves form natural rain gutters, and at the base of the feet there are funnels enabling the attachment of water bottles to collect rainwater. It is made from a new ultralight/ultra-functional waterproof fabric that can perform in all-weather extremes. watch the video

The Glider is currently seeking funding on kickstarter.




kammok-glider-2.jpg | Image

kammok-glider-3.jpg | Image

kammok-glider-4.jpg | Image

kammok-glider-5.jpg | Image



BACKYARD ROOM | Image

BACKYARD ROOM

If you´ve ever wanted to ditch the commute and work from home but the site of the kitchen table day in day out doesn´t appeal, the Backyard Room might be the solution you´re after. The cost and inconvenience of commuting to work everyday is increasing, and advances in computer and networking technology are making the viability of working from home a realistic alternative to traveling to an office everyday. The Backyard Room, is a collection of architecturally design...
read more
LOFT 9B APARTMENT | Image

LOFT 9B APARTMENT

Loft B9 is a spectacular attic apartment in Sofia, Bulgaria. Idealized by interior designer Veneta Nikolova and architect Dimitar Karanikolov, they spent two years reconstructing the stylish place, with pieces of custom designed furniture and experimenting with details, and finishes. The residence is predominantly open plan, with a large living and dining space at its heart, and a massive dark concrete cube occupies the center of the living room, hiding the bathroom...
read more
BARCELONA INDUSTRIAL LOFT | Image

BARCELONA INDUSTRIAL LOFT

This spectacular loft apartment is a refurbishment of an old carpenter’s workshop located in Barcelona’s Poble Sec neighbourhood. Designed by Spanish architectural studio FFWD, the team defined that the main goal was to set up the space for habitation while preserving the existing structural components, and its charm and singularity. They restored the building´s brick and stone walls, the wooden beams in the ceiling, and covered the floor with a concrete lining. The...
read more