stuff we drool about

Casa Till | By Wmr Architects

"Casa Till" is our latest dream house, designed by WRM Architects this low single story wooden construction is the ultimate retreat. The small ecological wooden house is wedged snugly into a cliff in Los Arcos, Chile, offering guests uninterrupted and breathtaking views of the sea and sky. The open floor plan employs a system of sliding walls, allowing for flexible room sizes and privacy levels, and large floor to ceiling windows create a larger feeling of space and provide astounding views of the unending scenic ocean views. Oh, and a large staircase leads to the beach below…yes please! via  watch the video



casa-till-wmr-architects-2.jpg | Image

casa-till-wmr-architects-3.jpg | Image

casa-till-wmr-architects-4.jpg | Image

casa-till-wmr-architects-5.jpg | Image

casa-till-wmr-architects-6.jpg

casa-till-wmr-architects-7.jpg

casa-till-wmr-architects-8.jpg

CASA TILL from Alfredo Escobar on Vimeo.



ECOCAPSULE | Image

ECOCAPSULE

Over the years we have showcased several houses, retreats, weekend cabins, and pods, places to escape hectic city life and reconnect with nature. Our latest discovery was developed by Nice Architects, a self-sustaining portable house appropriately named Ecocapsule. The ecological pod, is equipped with a built-in wind turbine, roof-mounted solar panels, and a high-capacity battery, these off-grid capabilities allow you and a guest to enjoy the convenience of househol...
read more
LUMI CUSTOMIZABLE STAMPS | Image

LUMI CUSTOMIZABLE STAMPS

Lumi is a new online service that turns any graphic into a rubber stamp or silkscreen, allowing you to customize any surface with your logo or graphic of choice. All you need to do is upload your design, choose the color, choose the artwork size, and you´ll receive the kit including a classic rubber stamp custom-made from your design, and a quick-drying ink, allowing you to customize anything on the cheap…...
read more
ORIGINAL COURTYARD HOUSE | BY STUDIO JUNCTION | Image

ORIGINAL COURTYARD HOUSE | BY STUDIO JUNCTION

Toronto based Architects Peter Tan and Christine Ho Ping Kong of  "Studio Junction", converted this contractor warehouse the ambition was to create a modern, affordable home and studio for a family of four - one which could successfully adapt to a mid-block or laneway situation, there is no typical front or back. The design of the house is generated by an emphasis on the views and activities of the interior courtyards, all the windows look inwards....
read more